آموزش یادگیری ماشین- دوره آموزش یادگیری ماشین + مدرک فنی - پیشرو رایانه
65221138 - 65266959 - 09122610233
شهریار خ ولیعصر بعد از بانک کشاورزی انتهای بن بست گلپونه مجتمع تیبا

صفحه اصلیهوش مصنوعییادگیری ماشین

دپارتمان هوش مصنوعی


یادگیری ماشین

یادگیری ماشین

یادگیری ماشین چیست؟



یادگیری ماشین شاخه ای از علوم کامپیوتر است که بدون انجام برنامه نویسی صریح، به کامپیوتر توانایی یادگیری می بخشد.
آرتور ساموئل (Arthur Samuel) امریکایی، یکی از پیشروهای حوزه بازی های کامپیوتری و هوش مصنوعی، عبارت “یادگیری ماشین” را در سال ۱۹۵۹ که در IBM کار می کرد، به ثبت رساند. یادگیری ماشین، که از اُلگوشناسی و نظریه یادگیری محاسباتی الهام گرفته شده است،  مطالعه و ساخت الگوریتم هایی را که می توانند بر اساس داده ها یادگیری و پیش بینی انجام دهند بررسی می کند – چنین الگوریتم هایی از دستورات برنامه پیروی صرف نمی کنند و از طریق مدلسازی از داده های ورودی نمونه، پیش بینی یا تصمیم گیری می کنند.  یادگیری ماشین در کارهای محاسباتی که طراحی و برنامه نویسی الگوریتم های صریح با عملکرد مناسب در آن ها سخت یا نشدنی است، استفاده می شود؛ برخی کاربردها عبارت اند از فیلترینگ ایمیل، شناسایی مزاحم های اینترنتی یا بدافزارهای داخلی که قصد ایجاد رخنه اطلاعاتی دارند، نویسه خوان نوری (OCR)، یادگیری رتبه بندی، و بینایی ماشین.
یادگیری ماشین ارتباط نزدیکی با آمار محاسباتی دارد (و اغلب با آن هم پوشانی دارد)، تمرکز این شاخه نیز پیش بینی کردن توسط رایانه است و پیوند محمکی با بهینه سازی ریاضی دارد، که آن هم روش ها، تئوری ها و کاربردهایی را وارد میدان می کند. یادگیری ماشین گاهی اوقات با داده کاوی ادغام می شود؛ تمرکز این زیرشاخه بر تحلیل اکتشافی داده ها است و با عنوان یادگیری بی نظارت شناخته می شود. یادگیری ماشین نیز می تواند بی نظارت باشد و برای یادگیری و شناخت فرم ابتدایی رفتار موجودات مختلف و سپس پیدا کردن  ناهنجاری های معنادار استفاده شود.
در زمینه تحلیل داده ها، یادگیری ماشین روشی برای طراحی الگوریتم ها و مدل های پیچیده است که برای پیش بینی استفاده می شوند؛ در صنعت این مطلب تحت عنوان تحلیل پیشگویانه شناخته می شود. این مدل های تحلیلی به محققان، پژوهشگران علم داده ها، مهندسان و تحلیلگران اجازه می دهد “تصمیمات و نتایجی قابل اطمینان و تکرارپذیر بدست آورند” و با یادگیری از روابط و روندهای مربوط به گذشته، از “فراست های پنهان” پرده برداری کنند.
طبق سیکل هایپ (hype cycle) 2016 کمپانی گارتنر، یادگیری ماشین اکنون در مرحله “اوج توقعات زیاد (Peak of Inflated Expectations)”  قرار دارد. پیاده سازی اثربخش یادگیری ماشین سخت است زیرا الگویابی دشوار است و اغلب، داده های آموزشی به مقدار کافی در دسترس نیست، در نتیجه برنامه های یادگیری ماشین اغلب با شکست مواجه می شوند.
نگاه کلی به یادگیری ماشین
تام ام. میچل (Tom M. Mitchell) تعریفی پر کاربرد و صوری از الگوریتم های  مورد مطالعه در حوزه یادگیری ماشین ارائه نمود: “گوییم یک برنامه کامپیوتری از تجربه E نسبت به یک کلاس T از کارها و اندازه عملکرد P، یاد گرفته است، هرگاه با داشتن تجربه E عملکرد آن که توسط P اندازه گیری می شود در کارهای کلاس T بهبود یافته باشد.”  این تعریف از کارهایی که یادگیری ماشین درگیر آن است، تعریفی کاملاً اجرایی است و نه صرفاً تعریفی شناختی. این تعریف دنباله رو پروپزال آلن تورینگ  (Alan Turing) در مقاله او “هوش و ماشین محاسبه گر” است که در آن، سوال “آیا ماشین ها می توانند فکر کنند؟” با سوال “آیا ماشین ها می توانند کاری را انجام دهند که ما (به عنوان موجودات متفکر) می توانیم انجام دهیم؟” جایگزین شد. در مقاله تورینگ، ویژگی های متنوعی که یک ماشین متفکر می تواند داشته باشد، و نتایج ساختن چنین ماشینی بررسی شده است.
انواع مسائل و کارها
کارهای (وظایف) یاد گیری ماشین معمولا به دو دسته وسیع تقسیم می شوند؛ بسته به این که در یک سیستم یادگیری “فیدبک” یا “سیگنال” یادگیری وجود داشته باشد یا خیر:
·        یادگیری با نظارت: یک “معلم” به کامپیوتر ورودی های مثال و خروجی های مطلوب هر یک را می دهد، و هدف، یادگیری یک قانون کلی است که ورودی ها را به خروجی ببرد. در حالت های خاص، سیگنال ورودی ممکن است تنها بطور جزئی در دسترس باشد، یا به فیدبکی خاص محدود باشد.
·        یادگیری نیمه نظارتی: به کامپیوتر تنها یک سیگنال آموزشی ناقص داده می شود: یک مجموعه آموزشی که بعضی (اغلب بسیاری) از خروجی های هدف آن غایب هستند.
·        یادگیری فعال: کامپیوتر تنها می تواند برچسب های آموزشی را برای مجموعه ای محدود از نمونه ها بدست آورد ( بر اساس بودجه)، و همچنین باید انتخاب اشیاء را برای دستیابی به برچسب ها بهینه کند. هنگام استفاده تعاملی، این موارد برای برچسب گذاری قابل ارائه به کاربر هستند.
·        یادگیری تقویتی: داده آموزشی (به شکل پاداش یا تنبیه) به عنوان فیدبک به فعالیت های برنامه تنها در محیطی پویا داده می شود، مثل رانندگی ماشین یا بازی کردن در مقابل یک حریف
·        یادگیری بی نظارت: هیچ برچسبی به الگوریتم یادگیرنده داده نمی شود، و خود الگوریتم باید ساختاری در ورودی پیدا کند. یادگیری بی نظارت به خودی خود می تواند یک هدف (پیدا کردن الگوهای پنهان در داده)، یا وسیله ای برای رسیدن به یک هدف باشد (یادگیری نمایش).
در میان دسته های دیگر مسائل یادگیری ماشین، فرا یادگیری، اُریب استقرایی خود را بر مبنای تجربه پیشین یاد می گیرد. یادگیری رشدی که برای رباتیک ساخته و پرداخته شده است، خود شرایط یادگیری دنباله داری (که دوره تحصیلی نیز نام دارد) را تولید می کند تا مهارت های جدید را از طریق کاوش خود مختارانه و تعاملات اجتماعی با معلم های انسان و استفاده از مکانیزم های هدایتی از قبیل یادگیری فعال، بلوغ، هم افزایی حرکتی و تقلید، جمع آوری کند.
با در نظر گرفتن خروجی مطلوب یک سیستم یادگیری ماشین، دسته بندی دیگری از فعالیت های یادگیری ماشین به وجود می آید:
·        در طبقه بندی آماری (classification)، ورودی ها را به دو یا چند طبقه تقسیم می کنند، و یادگیرنده باید مدلی تولید کند که ورودی های دیده نشده را به یک یا چند طبقه تخصیص دهد (طبقه بندی چند برچسبی). این مسئله معمولا به شکل نظارت شده حل می شود. فیلترینگ اسپم یکی از نمونه های طبقه بندی است، که در آن ورودی ها، پیام های ایمیل (یا هر پیام دیگری) و طبقه ها “اسپم” و “غیر اسپم” هستند.
·        در رگرسیون که آن هم یک مسئله نظارت شده است، خروجی ها پیوسته هستند نه گسسته.
·        در خوشه بندی، مجموعه ای از ورودی ها باید به چند گروه تقسیم شود. بر خلاف طبقه بندی آماری، گروه ها از قبل شناخته شده نیستند، چیزی که باعث می شود این فعالیت بی نظارت باشد.
·        تخمین چگالی، توزیع ورودی ها را در یک فضا پیدا می کند.
·        کاهش بُعد، داده ها را با نگاشتن آن ها در فضایی با بعُد پایین تر، ساده سازی می کند. مدل سازی عناوین، یک مسئله مرتبط است، که در آن به برنامه فهرستی از اسناد به زبان انسان داده می شود و ماموریت برنامه این است که کشف کند کدام اسناد موضوعات مشابهی دارند
اثبات قضیه بطور خودکار
·        وبسایت های تطبیقی
·        هوش مصنوعی احساسی
·        بیوانفوماتیک
·        واسط مغز و رایانه
·        شیمی‌ انفورماتیک
·        طبقه بندی رشته های DNA
·        آناتومی محاسباتی
·        بینایی ماشین، از جمله شناسایی اشیاء
·        شناسایی کارت اعتباری جعلی
·        بازی عمومی (general game playing)
·        بازیابی اطلاعات
·        شناسایی کلاه برداری های اینترنتی
·        زبان شناسی
·        بازاریابی
·        کنترل یادگیری ماشین
·        ادراک ماشین
·        تشخیص پژشکی
·        اقتصاد
·        بیمه
·        پردازش زبان طبیعی
·        استنباط زبان طبیعی
·        بهینه سازی و الگوریتم های فرا ابتکاری
·        تبلیغات آنلاین
·        سیستم های توصیه گر
·        حرکت ربات
·        موتورهای جستجو
·        تحلیل احساسات (یا نظر کاوی)
·        مهندسی نرم افزار
·        شناسایی گفتار و دست نوشته
·        تحلیل بازارهای مالی
·        نظارت بر درستی ساحتار
·        الگوشناسی ترکیبی
·        پیش بینی سری های زمانی
·        تحلیل رفتار کاربر
·        ترجمه
CNTK
Deeplearning4j
dlib
ELKI
GNU Octave
H2O
Mahout
Mallet
MEPX
mlpy
MLPACK
MOA (Massive Online Analysis)
MXNet
ND4J: ND arrays for Java
NuPIC
OpenAI Gym
OpenAI Universe
OpenNN
Orange
R
scikit-learn
Shogun
TensorFlow
Torch
Yooreeka
Weka
KNIME
RapidMiner
Amazon Machine Learning
Angoss KnowledgeSTUDIO
Ayasdi
IBM Data Science Experience
Google Prediction API
IBM SPSS Modeler
KXEN Modeler
LIONsolver
Mathematica
MATLAB
Microsoft Azure Machine Learning
Neural Designer
NeuroSolutions
Oracle Data Mining
RCASE
SAP Leonardo
SAS Enterprise Miner
SequenceL
Skymind
Splunk
STATISTICA Data Miner
تاریخچه یادگی ماشین و ارتباط با سایر رشته ها
یادگیری ماشین از حوزه هوش مصنوعی فراتر است. در همان روزهای ابتدایی ایجاد هوش مصنوعی به عنوان رشته ای علمی، برخی محققان در پی این بودند که ماشین ها از داده ها یادگیری کنند. آن ها تلاش کردند این مسئله را با روش های نمادین متنوعی، و نیز چیزی که آن موقع “شبکه های عصبی” نام داشت، حل کنند؛ این روش ها اغلب پرسپترون (Perceptron) و مدل های دیگری بودند که بَعد ها مشخص شد بازطراحی مدل های خطی تعمیم یافته آماری بوده اند. استدلال احتمالاتی، به ویژه در تشخیص پزشکی مکانیزه، مورد استفاده قرار گرفت.
با این حال، تاکید روز افزون بر روش منطقی و دانش-محور، شکافی بین AI (هوش مصنوعی)  و یادگیری ماشین ایجاد کرد. سیستم های احتمالاتی پُر شده بودند از مسائل تئوری و عَمَلی در مورد بدست آوردن و نمایش داده ها. تا سال ۱۹۸۰، سیستم های خِبره بر AI رجحان یافتند و آمار دیگر مورد توجه نبود. کار بر روی یادگیری نمادین/دانش-محور، درون حیطه AI ادامه پیدا کرد و به برنامه نویسی منطقی استقرایی منجر شد، اما سِیر آماری پژوهش دیگر از حیطه AI صِرف خارج شده بود و در الگوشناسی و بازیابی اطلاعات دیده می شد. پژوهش در زمینه شبکه های عصبی نیز حدود همین زمان توسط AI و علوم کامپیوتر (CS) طَرد شد. این مسیر نیز خارج از حوزه AI/CS توسط محققان رشته های دیگر از جمله هاپفیلد (Hopfield)، راملهارت (Rumelhart) و هینتون (Hinton) تحت عنوان پیوندگرایی (Connectionism) دنبال شد. موفقیت عمده آن ها در اواسط دهه ۱۹۸۰ با بازتولید پَس نشر (Backpropogation)  حاصل شد.
یادگیری ماشین، پس از احیا به عنوان رشته ای مجزا، در دهه ۱۹۹۰ شروع به درخشش کرد. این رشته هدف خود را از دستیابی به هوش مصنوعی، به درگیر شدن با مسائل حل پذیری که طبیعتی عَملی دارند، تغییر داد و تمرکز خود را از روش های نمادینی که از هوش مصنوعی به ارث برده بود، به روش ها و مدل هایی که از آمار و احتمالات قرض گرفته بود، انتقال داد. این رشته همچنین از اطلاعات دیجیتالی که روز به روز دسترس پذیر تر می شدند و از امکان توزیع آن ها در اینترت، بهره برد.
یادگیری ماشین و داده کاوی اغلب از روش های یکسانی بهره می برند و با یکدیگر همپوشانی چشمگیری دارند، اما در حالی که یادگیری ماشین بر پیش بینی بر مبنای خواصِ معلومِ یادگرفته شده از داده های آموزش تمرکز دارد، داده کاوی روی کشف خواص (سابقاً) نامعلوم در داده ها تمرکز می کند (این عمل، مرحله تحلیل استخراج دانش در پایگاه داده هاست). داده کاوی از روش های یادگیری ماشین متعددی استفاه می کند اما با اهداف متفاوت؛ از طرف دیگر یادگیری ماشین نیز از روش های داده کاوی به عنوان “یادگیری بدون نظارت” یا به عنوان مرحله پیش پردازش برای بهبود دقت یادگیرنده استفاده می کند.  بیشتر سردرگمی های میان این دو رشته پژوهشی (که اغلب کنفرانس ها و مجلات متمایزی دارند، به استثنای ECML PKDD) از فرضیات بنیادینی که دارند نشئت می گیرد: در یادگیری ماشین، عملکرد را معمولاً با توانایی بازتولید دانش معلوم ارزیابی می کنند، در حالی که در استخراج دانش و داده کاوی (KDD)، فعالیت کلیدی، کشف دانشی است که قبلا ناشناخته بوده است. در مقایسه با دانش معلوم، یک روش بی نظارت (یک روش بی اطلاع) به راحتی از سایر روش های نظارت شده شکست می خورد، در حالیکه در یک فعالیت معمولی KDD، روش های نظارت شده به دلیل عدم دسترسی به داده های آموزشی، قابل استفاده نیستند.
یادگیری ماشین همچنین ارتباط تنگاتنگی با بهینه سازی دارد: بسیاری از مسائل یادگیری به شکل مینیمم سازی یک تابع زیان روی یک مجموعه از مثال های آموزشی بیان می شوند. توابع زیان، بیان کننده اختلاف بین پیش بینی های مدلِ تحت یادگیری و شواهد واقعی مسئله هستند (برای مثال، در طبقه بندی، هدف تخصیص برچسب به شواهد است، و به مدل ها آموزش داده می شود تا قبل از تخصیص، برچسب های یک مجموعه از مثال ها را پیش بینی کنند). تفاوت میان این دو رشته، از هدف کلان آن ها نشئت می گیرد: در حالیکه الگوریتم های بهینه سازی می توانند زیان را روی یک مجموعه آموزشی کمینه کنند، یادگیری ماشین می خواهد زیان را روی نمونه های مشاهده نشده کمینه کند.
ارتباط یادگیری ماشین با آمار
یادگیری ماشین و آمار رشته های نزدیکی هستند. طبق نظر مایکل. ال. جردن (Micheal l. Jordan) ایده های یادگیری ماشین، از اصول متدلوژی گرفته تا ابزار نظری، پیشینه ای طولانی در آمار دارند. او همچنین عبارت علم داده ها را برای نام گذاری کل این رشته پیشنهاد کرد.
لئو بریمن (Leo Breiman) دو پارادایم آماری را مطرح ساخت: مدل داده و مدل الگوریتمیک، که مدل “الگوریتمیک” کما بیش به معنای الگوریتم های یادگیری ماشین مثل جنگل تصادفی است.
برخی آماردانان با استفاده از روش های یادگیری ماشین، گرایشی ساخته اند که آن را یادگیری آماری می نامند.
تئوری یادگیری ماشین
یک هدف اساسی ماشین یادگیرنده، تعمیم دهی از تجربه است. منظور از تعمیم دهی در این چهارچوب، توانایی یک ماشین یادگیرنده در داشتن عملکردی دقیق در فعالیت ها و مثال های جدید و دیده نشده، بر مبنای تجربه آن ماشین با مجموعه داده های آموزش است.  مثال های آموزشی از یک توزیعِ عموماً ناشناخته می آیند (که به عنوان نماینده فضای رخدادها در نظر گرفته می شود) و یادگیرنده باید برای این فضا مدلی عمومی تولید کندکه به آن، توانایی پیش بینیِ بقدر کافی دقیق در موارد جدید را بدهد.
تحلیل محاسباتی الگوریتم های یادگیری ماشین و عملکرد آن ها شاخه ای از علوم کامپیوتر نظری تحت عنوان نظریه یادگیری محاسباتی را تشکیل می دهد. چون مجموعه های داده های آموزشی، متناهی هستند و آینده قطعیت ندارد، نظریه یادگیری معمولا تضمینی در مورد عملکرد الگوریتم ها به ما نمی دهد. در عوض، کران های احتمالاتی روی عملکرد، بسیار معمول هستند. تجزیه اُریب-واریانس (bias-variance decomposition) راهی برای کمّی سازی خطای تعمیم دهی است.
برای داشتن بهترین عملکرد در چهارچوب تعمیم دهی، پیچیدگی فرض باید به اندازه پیچیدگی تابع زمینه داده ها باشد. اگر فرض پیچیدگی کمتری از تابع داشته باشد، آنگاه مدل، داده ها را زیربرازش (underfit) کرده است. اگر در پاسخ، پیچیدگی مدل افزایش یابد، آنگاه خطای آموزش کاهش می یابد. اما اگر فرض بسیار پیچیده باشد، مدل در معرض بیش برازش  (overfit)قرار می گیرد و تعمیم دهی ضعیف می شود.
علاوه بر کران های عملکردی، نظریه پردازان یادگیری محاسباتی، پیچیدگی زمانی و امکان پذیری یادگیری را نیز مطالعه می کنند. در نظریه یادگیری محاسباتی، یک محاسبه را امکان پذیر نامند هرگاه در زمان چند جمله ای قابل انجام باشد. دو نوع نتیجه از نظر پیچیدگی زمانی وجود دارد: نتایج مثبت حاکی از آن هستند که طبقه خاصی از توابع در زمان چند جمله ای قابل یادگیری هستند و نتایج منفی نشانگر این هستند که طبقه های خاصی در زمان چند جمله ای قابل یادگیری نیستند.
یادگیری درخت تصمیم یا Decision tree learning
روش یادگیری درخت تصمیم از یک درخت تصمیم به عنوان مدل پیشگو استفاده می کند که مشاهدات در مورد یک شیء را به نتایجی در مورد ارزش هدف این شی می نگارد.
یادگیری قانون وابستگی
یادگیری قانون وابستگی روشی برای کشف روابط جالب توجه میان متغیرها در پایگاه های بزرگ داده است.
شبکه های عصبی مصنوعی
یک الگوریتم شبکه عصبی مصنوعی (ANN)، که معمولا “شبکه عصبی” (NN) نامیده می شود، الگوریتمی است که از ساختار و جنبه های عملکردی شبکه های عصبی بیولوژیکی الهام گرفته شده است. در این شبکه، محاسبات در قالب گروه های متصلی از نورون های مصنوعی، ساختار می یابند و اطلاعات را با یک روش پیوندگرایی به محاسبات، پردازش می کند. شبکه های عصبی مدرن، ابزارهای مدل سازی غیر خطی داده های آماری هستند. این شبکه ها معمولا برای مدل سازی روابط پیچیده بین ورودی ها و خروجی ها، الگو شناسی در داده ها، یا دریافت ساختار آماری در یک توزیع توئم احتمال میان متغیر های مشاهده شده استفاده می شوند.
یادگیری عمیق
کاهش قیمت سخت افزار و تولید GPU برای مصرف شخصی در سال های اخیر به توسعه مفهوم یادگیری عمیق که از چندین لایه پنهان در یک شبکه عصبی مصنوعی تشکیل می شود، کمک کرده است. این روش سعی دارد راهی را که با آن، مغز انسان، نور و صوت را به بینایی و شنوایی پردازش می کند، مدل سازی نماید. برخی از کاربردهای موفق یادگیری عمیق، بینایی ماشین و شناسایی گفتار است.
برنامه نویسی منطقی استقرایی
برنامه نویسی منطقی استقرایی (ILP) روشی برای هدایت یادگیری با استفاده از برنامه نویسی منطقی به عنوان نمایشی یکنواخت برای مثال ها (داده ها)ی ورودی، دانش پس زمینه و فرضیات است. با داشتن یک کدگذاری (encoding) از دانشِ معلومِ پس زمینه و مجموعه ای از مثال ها که به عنوان پایگاه داده ای از حقایق نمایش داده می شود، یک سیستم ILP برنامه ای منطقی استخراج می کند که تمام مثال های مثبت را نتیجه دهد و هیچ یک از مثال های منفی را نتیجه ندهد. برنامه نویسی استقرایی (inductive programming) شاخه ای مرتبط است که هر نوع زبان برنامه نویسی برای نمایش فرضیات را در بر می گیرد (و نه فقط برنامه نویسی منطقی)، از قبیل برنامه های تابعی.
ماشین های بُردار پشتیبان
ماشین های بردار پشیتیبانی (SVM) مجموعه ای از روش های یادگیری نظارت شده ی مرتبطی هستند که برای طبقه بندی و رگرسیون استفاده می شوند. با داشتن مجموعه ای از مثال های آموزشی که هر کدام به عنوان عضوی از یکی از دو دسته فوق علامت گذاری شده اند، الگوریتم آموزشی SVM مدلی می سازد که پیش بینی می کند یک مثال جدید به کدام دسته تعلق خواهد گرفت.




تحلیل خوشه ای به معنای تخصیص مجموعه ای از مشاهدات به زیرمجموعه هایی (به نام خوشه) است بطوریکه مشاهداتِ درون یک خوشه، بنابر معیار یا معیارهایی از پیش تعیین شده، شبیه باشند و مشاهداتی که در خوشه های مختلف قرار دارند، بی شباهت باشند. تکنیک های خوشه بندی متفاوت، روی ساختار داده ها فرضیات متفاوتی دارند، که اغلب توسط یک متریک تشابه تعریف می شوند و، به عنوان مثال، توسط فشردگی درونی (تشابه بین اعضای درون یک خوشه) و جدایی بین خوشه های مختلف ارزیابی می شوند. روش های دیگر مبتنی بر چگالی تخمینی و همبندی گراف می باشند. خوشه بندی یک روش یادگیری بی نظارت، و تکنیکی متداول برای تحلیل داده های آماری است.
شبکه های بِیزی یا Bayesian networks
شبکه بیزی، شبکه باور (belief network) یا مدل گراف جهتدار غیرمدور، یک مدل گرافی احتمالاتی است که مجموعه متغیرهای تصادفی و استقلال شرطی آن ها را توسط یک گراف جهتدار غیرمدور (DAG) نمایش می دهد. برای مثال، شبکه بیزی می تواند ارتباط های احتمالاتی میان بیماری ها و علائم بیماری را نمایش دهد. با داشتن علائم، شبکه می تواند احتمال وجود بیماری های مختلف را محاسبه کند. الگوریتم های اثربخشی وجود دارند که استنباط و یادگیری را انجام می دهند.
یادگیری تقویتی
تمرکز روش یادگیری تقویتی بر این است که یک عامل چگونه باید در یک محیط عمل کند تا نوعی پاداش بلند مدت را بیشینه کند. الگوریتم های یادگیری تقویتی سعی دارند قاعده ای پیدا کنند که وضعیت های جهان را به عمل هایی که عامل باید در این وضعیت ها انجام دهد، تصویر کند. تفاوت یادگیری تقویتی با یادگیری نظارت شده در این است که جفت های صحیح وردودی/خروجی هرگز ارائه نمی شوند و نیز فعالیت های زیر-بهین (sub-optimal) نیز صریحاً اصلاح نمی شوند.
یادگیری نمایش یا Representation learning
هدف برخی الگوریتم های یادگیری، عمدتاً الگورییم های یادگیری بدون نظارت، این است که نمایش بهتری برای ورودی های ارائه شده در آموزش پیدا کنند. مثال های کلاسیک در این زمینه، تحلیل مولفه های اصلی و تحلیل خوشه ای هستند. الگوریتم های یادگیری نمایش اغلب سعی در حفظ اطلاعات در ورودی ها دارند اما می خواهند آن را به شکلی تبدیل کنند که ورودی سودمند شود، که اغلب این عمل در مرحله پیش پردازش قبل از طبقه بندی یا پیش بینی انجام می شود، و امکان بازسازی ورودی ها را که از یک توزیعِ ناشناختهِ مولدِ داده می آیند فراهم می کند، در حالیکه لزوماً به ویژگی هایی که تحت این توزیع نامحتمل هستند، وفادار نمی ماند.
الگوریتم های یادگیری منیفلد (Manifold learning) سعی دارند همین کار را با این محدودیت که نمایش یادگیری شده بُعد پایینی دارد، انجام دهند. الگوریتم های کدگذاری تُنُک سعی دارند همین کار را با این محدودیت که نمایش یادگیری شده تنک است (یعنی صفرهای زیادی دارد)، انجام دهند. الگوریتم های یادگیری زیرفضای چندخطی سعی دارند نمایش های با بُعد پایین را مستقیماً از نمایش های تانسوری داده های چند بعدی، بدون دادن شکل بُرداری (بعد بالا) به آن ها، یادگیری کنند. الگوریتم های یادگیری عمیق، چندین سطح نمایش، یا سلسله ای از ویژگی ها را کشف می کنند، که ویژگی های سطح بالاتر و انتزاعی تر، بر حسب ویژگی های سطح پایین تر تعریف شده اند (یا آن ها را تولید می کنند). استدلال شده است که یک ماشین هوشمند ماشینی است که نمایشی را یاد می گیرد که فاکتورهای اساسی تغییرات را که داده های مشاهده شده را توضیح می دهند، تمییز دهد.
یادگیری تشابه و متریک
در این مسئله، به ماشین یادگیرنده جفت های مثالی که مشابه در نظر گرفته شده اند، و جفت هایی که تشابه کمتری دارند، داده می شود. سپس ماشین باید یک تابع تشابه (یا یک تابع فاصله متریک) را یاد بگیرد که پیش بینی کند آیا اشیاء جدید شبیه هستند یا خیر. این روش برخی اوقات در سیستم های توصیه گر استفاده می شود.
یادگیری دیکشنری تُنُک یا Sparse dictionary learning
در این روش، یک داده به شکل ترکیبی خطی از توابع پایه ای نمایش داده می شود، و فرض می شود که ضرایب این ترکیب تنک هستند. فرض کنید که x یک داده d بُعدی و D یک ماتریس d در n باشد که هر ستون آن نمایشگر یک تابع پایه ای است. r ضریب نمایش x با استفاده از D است. از نظر ریاضی، یادگیری دیکشنری تنک به معنی حل دستگاه x ≈ Dr است که در آن r تنک است. بطور کلی n از d بزرگ تر فرض می شود تا آزادی برای نمایش تنک فراهم شود.
یادگیری دیکشنری با نمایش های تُنُک “ان-پی کاملِ قوی”  (strongly NP-hard) است و حل تقریبی آن هم دشوار است. یک روش ابتکاری محبوب برای یادگیری دیکشنری تنک K-SVD است.
یادگیری دیکشنری تنک در چندین چهارچوب مورد استفاده قرار گرفته است. در طبقه بندی، مسئله، تعیین کلاسی است که داده ای که قبلا ناشناخته بوده، به آن  تعلق دارد. فرض کنید که قبلاً یک دیشکنری برای هر کلاس ساخته شده است. آنگاه یک داده جدید به کلاسی مرتبط می شود که دیکشنری آن کلاس بهترین نمایش تنک برای آن داده را بدست دهد. یادگیری دیکشنری تنک در کاهش نویز تصویر نیز استفاده شده است. ایده کلیدی این است که یک تصویر “تمیز” را می توان به شکل تنک توسط یک دیکشنریِ تصویر نمایش داد، اما نویز را نمی توان.
الگوریتم های ژنتیک
یک الگوریتم ژنتیک (GA)، الگورریتم جستجوی ابتکاری است که از فرایند انتخاب طبیعی  تقلید می کند، و به امید یافتن پاسخ های مناسب به یک مسئله، ازروش های مثل جهش (mutation) و دوتیرگی (crossover) برای تولید کروموزوم جدید، استفاده می کند. در یادگیری ماشین، الگوریتم های ژنتیک در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ کاربرد یافتند. برعکس، تکنیک های یادگیری ماشین نیز برای بهبود عملکرد الگوریتم های تکاملی و ژنتیک مورد استفاده قرار گرفته اند.
یادگیری ماشین قانون-محور
یادگیری ماشین قانون-محور عبارتی کلی برای هر نوع روش یادگیری ماشینی است که  برای ذخیره، کنترل یا استفاده از دانش، “قوانینی” را شناسایی، یادگیری یا استنتاج می کند. ویژگی مشخصه یک ماشین یادگیرنده قانون-محور، شناسایی و استفاده از مجموعه ای از قوانین است که بطور جمعی، نمایشگر دانش فراگرفته شده توسط سیستم هستند. این روش، با سایر یادگیرنده های ماشینی که عموماً یک مدل واحد را در تمام موارد برای پیشگویی می شناسند، در تمایز است. روش های یادگیری ماشین قانون-محور شامل سیستم های طبقه ساز یادگیرنده، یادگیری قانون وابستگی و سیستم های ایمنی مصنوعی هستند.
سیستم های طبقه ساز یادگیرنده Learning classifier systems
سیستم های طبقه ساز یادگیرنده یا به عبارتی طبقه بندی کننده ی یادگیرنده (LCS)، خانواده ای از الگوریتم های قانون-محور یادگیری ماشین هستند که یک مولفه اکتشاف (مثلاً بطور معمول یک الگوریتم ژنتیک) را یا یک مولفه یادگیرنده (که یادگیری نظارتی، یادگیری تقویتی یا یادگیری بی نظارت را انجام می دهد) ترکیب می کنند.  هدف این سیستم ها شناسایی مجموعه ای از قوانین وابسته به موضوع است که بطور جمعی، دانش را ذخیره و برای پیش بینی ها آن را به شکلی چند ضابطه ای استفاده می کنند.
کاربردهای یادگیری ماشین
کاربردهای یادگیری ماشین شامل موارد زیر است:
در سال ۲۰۰۶ کمپانی فیلم سازی آنلاین نتفلیکس اولین رقابت “جایزه نتفلیکس” را برگزار کرد تا برنامه ای پیدا کند که پیش بینی بهتری از تمایلات کاربر داشته و دقت الگوریتم فعلی توصیه فیلم (Cinematch) خود را لااقل ۱۰% بهبود بخشد. گروهی متشکل از محققان بخش تحقیق و آزمایشگاه AT&T به همراه تیم های Big Chaos و Pragmatic Theory یک مدل چندگانه (ensemble model) ساختند که برنده جایزه ۱ میلیون دلاری سال ۲۰۰۹ شد.
اندکی بعد از اهدای جایزه، نتفلیکس متوجه شد که امتیازدهی بینندگان، بهترین شاخص برای الگوی تماشای آن ها نیست (“همه چیز یک توصیه است”) و بنابراین موتو توصیه گر خود را تغییر دادند.
در سال ۲۰۱۰ وال استریت ژورنال مقاله ای راجع به شرکت Rebellion Research و استفاده آن ها از یادگیری ماشین برای پیش بینی بحران مالی نوشت.
در سال ۲۰۱۲، وینود کسلا (Vinod Khosla) یکی از موسسین سان مایکروسیستمز (Sun Microsystems)، پیش بینی کرد که در دو دهه آینده بیش از ۸۰% از فرصت های شغلی پزشکی توسط نرم افزارهای تشخیص پزشکی یادگیری ماشین از بین خواهد رفت.
در سال ۲۰۱۴، گزارش شد که یک الگوریتم یادگیری ماشین در مطالعه تاریخ هنر استفاده شد تا نقاشی های هنرهای زیبا را بررسی کند، و نیز گزارش شد که این الگوریتم ممکن است تاثیرگذاری هایی را میان هنرمندان نشان داده باشد که قبلا شناخته شده نبوده است.
مدل های یادگیری ماشین طبقه بندی را می توان با تکنیک های تخمین دقت مثل روش هولد اوت (holdout) که داده ها را به یک مجموعه آموزش و یک مجموعه آزمایش تقسیم می کند (معمولا دو-سوم داده ها  در مجموعه آموزش و یک-سوم را در مجموعه آزمایش قرار می گیرند) و عملکرد مدل تحت آموزش را روی مجموعه آزمایش ارزیابی می کند، راستی آزمایی نمود. در مقایسه، روش تصدیق متقاطع N تایی  (N-fold cross validation) بطور تصادفی داده ها را به k زیرمجموعه تقسیم می کند که k-1 مورد از داده ها برای آموزش مدل استفاده می شود و   k-اُمین مورد برای آزمایش توانایی پیشگویی مدل استفاده می شود. علاوه بر روش های holdout و تصدیق متقاطع، راه اندازی خودکار (booststrap) که n مورد را، با جایگذاری، از مجموعه داده ها نمونه گیری می کند، می تواند برای ارزیابی دقیق مدل استفاه شود.
محققان علاوه بر دقت کلی، اغلب حساسیت و ویژگی را، که به ترتیب به معنای نسبت مثبت واقعی (TPR) و نسبت منفی واقعی (TNP) هستند، گزارش می کنند. بطور مشابه، محققین برخی اوقات نسبت مثبت کاذب  (FPR) و نسبت منفی کاذب (FNR) را نیز گزارش می کنند. با این حال، این ها نسبت هایی هستند که صورت و مخرج خود را نشان نمی دهند. مشخصه عملگری کل (TOC) روشی موثر جهت بیان توانایی تشخیص یک مدل است. TOC صورت و مخرج نسبت های فوق را نمایش می دهد، لذا اطلاعات بیشتری از منحنی های معمول مشخصه عملیاتی سیستم (ROC) و مساحت زیر این منحنی (AUC) بدست می دهد.
مسائل اخلاقی
یادگیری ماشین پرسش های اخلاقی متعددی را بوجود می آورد. سیستم های آموزش دیده روی مجموعه های داده های اُریب یا بایاس (bias) ، ممکن است این اریبی ها را هنگام استفاده نمایش دهند، لذا تبعیضات فرهنگی را دیجیتالی کنند. بنابراین جمع آوری مسئولانه داده ها بخش مهمی از یادگیری ماشین است.
چون زبان دارای اریبی است، ماشین هایی که روی پیکره های زبان  (language coropa) آموزش داده شده اند لزوماً اریبی را نیز یاد می گیرند.
نرم افزارها
برخی بسته های نرم افزاری که الگوریتم های یادگیری ماشین متنوعی دارند به شرح زیر هستند:
·        نرم فزار های رایگان و متن باز
·        نرم افزارهای مالکیتی با ویرایش های رایگان و متن باز
·        نرم افزار های مالکیتی
·        ژورنال ها
·        Journal of Machine Learning Research
·        Machine Learning
·        Neural Computation
روش های یادگیری ماشین
ارزیابی مدل
 



آکادمی آموزشی پیشرو با مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

اعطای گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای

درباره آکادمی آموزشی پیشرو

آکادمی آموزشی پیشرو از برترین آموزشگاه های تخصصی در رشته های تعمیرات موبایل، کامپیوتر پایه، برنامه نویسی، طراحی وب سایت، گرافیک، طراحی سه بعدی، عکاسی و هنرهای تجسمی، حسابداری، گردشگری، خدمات آموزشی و هوش مصنوعی، در غرب استان تهران شناخته شده است.که تاکنون این افتخار را داشته است که کارجویان و کارآموزان زیادی را به بازار کار ایران معرفی نماید. اگر شما هم تمایل دارید دوره های آموزشی حرفه ای، تخصصی و ویژه بازار کار در دنیای کسب و کار، یا آموزش های علمی، آکادمیک یا هنری را طی کنید، با ما تماس بگیرید.

شما با گذراندن دوره ها و دریافت مدرک معتبر، می توانید به سادگی وارد بازار کار شوید.

ما همواره و حتی سال ها پس از پایان دوره دانشجویانمان، در کنار آنها هستیم و راهنمایی های لازم را به صورت رایگان انجام خواهیم داد.

آدرس آکادمی آموزشی و ساعات کار:


آدرس آموزشگاه:

شهریار خیابان ولیعصر بعد از بانک کشاورزی انتهای بن بست گلپونه مجتمع تیبا طبقه اول


ساعت ثبت نام آموزشگاه :

همه روزه از ساعت 8:30 الی 13 و 14:30 الی 21


شماره تماس آکادمی آموزشی:
65221138 - 65266959 - 09122610233
ایمیل آکادمی آموزشی

info@pishro-computer.com

premium bootstrap themes

پروتنه تاسیس آموزشگاه پیشرو رایانه نماد اعتماد الکترونیکی Sample image

آکادمی آموزشی پیشرو را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: